Știu că pentru multă lume Delta Dunării reprezintă o curiozitate. La fel era și pentru noi. Iar acum, în perioada asta, am hotărât că mai bine să nu călătorim în afara țării, din varii motive. Pare mai sigur să alegi destinații apropiate, din țară, așa că după plimbarea cu rulota, am decis să plecăm în Deltă. In Sulina, mai exact.

Planul de a vizita Delta Dunării era vechi, însă niciodată nu am apucat să rezervam ceva acolo. Nici acum nu a fost mai ușor, având în vedere faptul că am găsit foarte greu o cazare ok. Și când spun asta, mă refer la raportul calitate-preț. Toate camerele faine erau ocupate până la sf lunii septembrie, iar ce rămăsese era urat și extrem de scump. Într-un final, am găsit ceva decent (tot cu un preț mai mare decât am da în mod normal), însă aproape de Sulina. Până la urmă, totul a fost foarte bine și chiar cred că am făcut o alegere bună. Am fi vrut chiar să prelungim vacanța, însă nu mai erau locuri la pensiune.

Noi am ales Sulina pentru că este fix în mijlocul Deltei și pentru că părea a fi ceva mai activ (fiind un oraș, am vrut să avem și pe unde ne plimba mai mult). În plus, există și o plajă amenajată, deci ne-am gândit că o baie în mare (daca tot suntem acolo), n-ar strica.

Dacă alegi să mergi în Deltă, cred că cele mai fericite variante ar fi să alegi Sulina sau Sf. Gheorghe. Cred că ambele iți oferă mai multe opțiuni ca entertainment și nu cred că e atât de complicat cu transportul. De exemplu, pentru a ajunge în Sulina, noi am mers cu mașina până în Tulcea, după care, am luat o barcă (există mai multe opțiuni aici), care mergeau către Sulina. Iar pe noi ne-a lăsat fix la pontonul cazarii.

Partea cu parcarea poate fi complicată, pentru că exista valuri mari de turiști și e posibil să nu găsești loc aproape de Portul Aval (de unde are loc plecarea în mod obișnuit). Spun în mod obișnuit, pentru că unele bărci au plecare și de la Casa Sindicatelor. În funcție de ce alegi, să nu uiți să te asiguri de unde este plecarea. Noi am avut noroc, pentru că am plecat într-o zi de luni și am găsit loc de parcare chiar în fața portului. Prețul parcării variază între 6 și 25 lei pe zi (din nou, depinde unde). Sunt mai multe parcări și evident, cele din apropierea portului sunt mai scumpe. Că notă, noi nu am plătit parcare deloc pentru că am prins un loc într-o parcare fară plată (cred).

Deci, către Sulina poți alege să mergi cu navromul (e puțin mai ieftin, dar ajungi mai greu). Poți vedea orarul aici, iar călătoria durează cam 2h. Sau poți alege o cursă cu barca mai mică cu care mergi aprox 1h 40 min. Noi am primit pe mail o listă cu câteva numere de telefon, de la cei la care ne-am cazat. Cu siguranță, poți vorbi cu ei să te ajute cu un contact pentru barcagii. Daca nu ești mulțumit de la inceput, cum a fost cazul nostru, poți vorbi cu altcineva pentru întoarcere. Ca referință, un drum costă între 60-80 lei. Ar fi bine, de asemenea, să iți faci rezervare din timp, cu câteva zile înainte, mai ales că există doar 3 ore la care se pleacă din ce mi-am dat seama (mă refer la bărcile private). Astfel că ai cursă la orele: 10, 12 și 14.

În Sulina nu se poate ajunge cu mașina, deci variantele de mai sus, sunt cam singurele opțiuni (indiferent că iei navromul, sau alegi ceva mai privat, tot cu barca mergi).

Dacă ajungi prin Deltă anul ăsta și alegi Sulina, sper să îți fie utile aceste informații.

Și dacă tot ai ajuns până la finalul articolului, iți mai dau un pont. Pentru a vizita Delta Dunării ai nevoie de un permis de vizitare a rezervației naturale și costă 15 lei/persoană pentru o săptămână. Îl poți lua online sau prin SMS.

Thanks for reading, M.

Comments

comments

Previous articleCu rulota pentru prima data! Costuri si campinguri din Romania.
Next articleTraseu pe munte- Cabana Cheia-Curmatura Oale