Acum câteva luni, am plecat pentru prima dată cu rulota, vezi aici articolul. Așadar, luna asta am decis să încercăm o excursie cu autorulota prin tara. În felul ăsta, testam ambele variante să vedem ce se mulează mai mult pe nevoile, bugetul și așteptările noastre, în cazul în care am dori să investim în așa ceva.
Pentru că am început să iubim ideea de a nu avea un plan bine definit în vacanțe, așa am procedat și acum. Știam în mare, în ce parte a țării am vrea să mergem (înspre Deva, poate ajungeam și la Oradea). Și unde ne place, acolo vom sta. Zis și făcut.
Mi-am instalat aplicatia Park4night, care e foarte utilă pentru a găsi locuri de campat atât în camping, cât și off camping și am pornit la drum. Știam un singur lucru din prima zi: că vrem cel puțin, să trecem de Sibiu și oriunde pe ruta- Sibiu- Oradea să găsim locuri faine de văzut, unde putem campa.
Prima noapte ne-a prins în Sebeș, plănuiam să ajungem la Orăștie, dar cu autorulota nu te miști atât de repede pe cât ai crede, așa că ne-a prins seara și nu voiam să fim pe drum prea mult noaptea. Am căutat repede un loc de campat și primul găsit a fost: la Râpa Roșie. Se presupunea că o să fie o poiana întinsă, unde ai tot locul pentru a sta cel puțin o noapte cu rulota. Trebuie să recunosc că nu m-am încrezut prea mult că o să fie foarte fain, mai ales că nu vedeam nimic, drumul era foarte prost și foarte pustiu.
Dar, am ajuns acolo și am decis că fie ce-o fi, acolo rămânem. Noaptea se vedea frumos orașul, era liniște și părea că eram doar noi acolo. Surpriza a apărut dimineața, însă, când am văzut, de fapt, unde parcasem.

Pe lângă faptul că această Râpa Roșie arată fantastic, mai bine decât aș putea reda în poze, ești în mijlocul naturii și auzi efectiv, bătăile aripilor atunci când zboară. Am prins și o zi superba, senină și ne-am putut bucura de tot soarele acolo sus.




Cred că de fapt, asta e expectativa unei excursii fară plan. Că niciodată nu știi la ce să te aștepți și câte lucruri poți descoperi, fară să iți propui măcar.
Poiana respectivă este perfectă pentru mai multe zile daca vrei să petreci timp în natură. Noi am stat doar o noapte pentru că ne place, de obicei, să avem și ce vizita. Iar, odată ce plecăm cu mașina, era mai greu să revii în același loc, mai ales că nu era atât de facil accesul. Ăsta ar fi de exemplu, unul dintre dezavantajele de a fi cu autorulota și nu cu rulota. Dar revin cu mai multe detalii despre acest aspect într-un alt articol.
În ziua respectivă am vizitat Alba-Iulia și ne gândeam că poate ajungem la Deva. N-am reușit, pentru că din nou, nu poți conduce atât de repede cu ditamai casa pe roti și în plus, scopul nostru nu era de a sta în permanență pe drumuri.
Am mers către cascada Clocota și acolo ne-am așezat pe o bancă și am zis că e prea mult să conducem până în Oradea. Așa că, am decis să coborâm înspre Sarmisegetusa.
cascada Clocota
Am deschis aplicația Park4night iarăși și am găsit un camping în Costești cam la o oră și ceva distanță. Am ajuns acolo undeva spre înserate și mai era doar o rulotă acolo.
Campingul dotat în principiu, cu tot ce ai nevoie: apă, electricitate, băncuțe, grătare, toalete și duș (nu am verificat cum este dușul, la toaletă era relativ ok) și sunt și câteva vatre unde poți face focul seara. Costul aici a fost 50 lei/noapte.
Partea proastă aici era că fiind cumva intre dealuri, în luna octombrie aveai parte de soare doar vreo 3-4 ore de soare. Dar am făcut plimbări cu bicicleta, am vizitat Cetatea Costești ( cu ruine de peste 2000 de ani) care este destul de aproape și am reușit să luam și ceva vitamina D. Seara, am făcut un foc de tabăra și ne-am relaxat cu o bere.
Am stat 2 zile aici, iar în ultima zi am vizitat și Cetatea Sarmisegetusa Regia, care este destul de impresionanta, ca peisaj, poveste, tot. Așadar, daca ajungeți în zonă, poate n-o ratați, mai ales că drumul până acolo e chiar fain.
În ultimele zile cu autorulota, am zis să ajungem cât mai aproape de casă, așa că ne-am îndreptat către Curtea de Argeș și am campat pentru 2 nopți la Camping Zăvoi, fix lângă Păstrăvăria Zăvoi. Ambele sunt parte din același business și sunt cumva, în aceeași curte.
Aici am găsit un loc destul de intim, desi campingul este ceva mai deschis și am avut apă, electricitate, toalete, dușuri, tot ce-ți trebuie. Am plătit 70 lei/noapte.
Campingul se întinde pe un teren destul de mare și ai băncuțe, un grătar și un spatiu special amenajat pentru foc de tabăra. Acum nu era prea aglomerat, dar sunt convinsa că vara se strânge multă lume acolo. Care poate fi de bine, sau de rău, depinde ce oameni vin și care e atmosfera.
Noi ne-am simțit super bine și aici, iar patronii chiar sunt de treabă. Cred că prețul ar fi cam scump, asta în comparație cu ce am mai găsit în banii ăștia și care ni s-a părut mai ok. Însă, daca stau să mă gândesc prețurile pot varia între 35-80 lei/noapte pentru rulotă/autorulotă.
Mi se pare că am avut o săptămână plină și ca de obicei, când petrecem foarte mult timp afară, departe de toată agitația și volbura orasului, ni se părea că am stat plecați o veșnicie. Pentru că într-adevăr, chiar percepeam altfel timpul. Și din când în când, cred că avem nevoie de asta 🙂 Tie iți place cu rulota? Ce experiențe ai avut?