Luna martie…vine cu o drumeție pe munte, după regula : o dată pe lună la munte, daca vă amintiți. Însă, de data asta nu prea aș numi traseu de munte ceea ce am făcut noi, pentru că a fost mai mult o plimbare la aer curat.

Nu eram neapărat în formă pentru un traseu de munte, însă rezervasem un weekend în această cabănută și știam că avem posibilitatea de a urca și pe munte în zonă. Fiind aproape de sfârșitul lunii, nu ne mai așteptam să fie atât de multa zăpadă, dar well…ce să crezi? Trecea de glezne zăpada, pentru că abia ninsese.

Așadar, noi am stat cazați undeva aproape de Câmpulung și am mers cu mașina puțîn mai sus de cabana Voină. De acolo am început o drumetie pe munte până la cabana Cuca – traseu de 1h, prin zăpadă. În mod normal, ar putea fi parcurs și în mai puțîn. Am prins o vreme superbă, senină și fară vânt. La întoarcere a fost ceva mai înnorat, însă coborârea fiind mai “scurtă”, nu am simțit frigul.

Pe drum ne-am întâlnit cu multe grupuri de oameni, de toate vârstele. Asta pentru că e clar, nu vorbim deloc despre un traseu greu. Se merge pe un drum forestier care e aproape drept, adică nivelul de urcare a semi-plat. Dificultatea drumeției cred că era mai mult din pricina zăpezii, decât prin faptul că trebuia să urci.

Am ajuns la cabana Cuca, am băut un ceai și ne-am întors, n-am stat prea mult, mai ales că am prins și zona cam aglomerată. Însă, pe o vreme mai prietenoasă, de aici se pot face mai multe trasee, inclusiv pe vârful Iezer-Păpușa. Este de adăugat pe lista noastră de vârfuri muntoase, însă așteptăm căldura.

“Am bifat” ieșirea pe munte și în luna martie și sperăm că luna aprilie să fie cu ceva mai multă verdeață și mai mult soare.

A fost un weekend aparte și în ceea ce privește locul în care am stat: o căsuță mica din lemn, cochetă, fară curent, apă și baie, undeva în mijlocul naturii, aproape de pădure. Aveam niște ferestre mari de unde puteai să vezi veverițe, pasări de tot felul și culori diverse, pe care eu nu le-am mai văzut vreodată și într-o dimineața s-au zărit și trei căprioare. Cumva, era all inclusive pe partea asta cu natura, restul, nu mai contează.

casuta din lemn
noaptea la casuta

Tu ce activități reușești să faci în perioada asta?

Thanks for reading, M.

Comments

comments

Previous articleTraseu de munte: Dâmbu Morii- Vf Piatra Mică.
Next articleRestricții și condiții de călătorie în Spania.