Sunt convinsa că mulți dintre voi v-ați fi dus iarna la Constanța, dar poate v-ați întrebat ce ați putea face. Și, pentru că marea e mai frumoasă într-un anotimp călduros, eu vin și să vă spun că marea are un farmec aparte și iarna.

Mai ales la noi în țară.

Anul trecut am făcut o plimbare dus-întors de o zi la Constanța și m-am întors atât de plină de energie, de parcă eram în vacanță. Și Constanța chiar îmi dă sentimentul că e altfel. În general, orașele la apă. Are multe influențe orientale, e plin de moschee, găsești mâncăruri turcești, grecești, sau cu specific libanez peste tot.

Chiar îmi spuneam că acum “Constanta îs the new Brașov”. Pentru că atât de mult îmi plăcea Brașovul, încât mergeam cel puțin o dată pe an acolo, dacă nu chiar mai des.

În orice caz, orașele la apă nu par niciodată plictisitoare. Sau, așa am eu impresia, nu știu.

Așadar, daca vă gândiți să mergeți la mare, la Constanța și iarna, iată ce puteți face:

  • Păi în primul rând, plimbarea pe plajă e clar numărul 1 și de asta nu ai parte, clar, în alte orașe mari din România. Adaugăm pe listă, plimbarea pe faleză + cazinoul din Constanța (care, momentan, nu e recondiționat, dar va fi curând terminat, sperăm).
  • Portul- merită văzut, mai ales dacă te pasionează bărcile. Ce-i drept, iarna găsești mai puține.
  • Un loc potrivit daca ai copii, ar fi Acvariul din Constanța (noi nu am fost, însă sigur poți petrece câteva ore doar acolo).
  • Dacă ești interesat de istoria veche şi medievală a Dobrogei, poți merge la muzeul de istorie din Constanța. Pe lângă faptul că pare o clădire superbă din exterior, sunt convinsă că are în spate o poveste impresionată, fiind o clădire de peste 100 ani. Este și amplasata într-o piațetă tare drăguță și vie, cu multe terase etc.
  • Centru vechi – cum spuneam, sunt multe locuri cu specific grecesc, turcesc, oriental.
  • Cireașa de pe tort este, pentru mine, Moscheea Carol 1 (Marea Moschee din Constanța) construită pe la 1913. Pe lângă faptul că are niste picturi interioare interesante, inautru găsiți și un covor turcesc, primit că donație in vremea respectivă, vechi de 200 de ani. Dacă puteți ajunge după-amiază, înspre ora apusului, o să prindeți o imagine superbă deasupra orașului din balconul unei minarete.

Noi am stat 24 de ore în Constanța anul ăsta, dar am simțit că am stat câteva zile. Am fost la shopping, în baruri, restaurante, magazine. Ne-am plimbat pe străzi, prin port, pe plajă, cumva, am schimbat peisajul și a fost ce trebuie pentru un weekend bun.

În plus de asta, nu am simțit nebunia din timpul verii, ceea ce pe mine mă sufocă, uneori.

Și în plus de asta, cum să nu vrei să te trezești cu imaginea mării în față?

Vouă cum vi se pare marea iarna?

Thanks for reading, M.

Comments

comments

Previous articleTraseu de munte- pe cel mai înalt vârf al țării: Vf.Moldoveanu
Next article2 săptămâni în Turcia, cum am plănuit vacanța?