2 săptămâni în Turcia, cum am plănuit vacanța?

Am mai scris și înainte că pentru noi, obiceiul de a avea un concediu de 2 săptămâni e ceva mirific. Și ca în ultimii ani, am încercat să facem un plan pentru lunile mai-iunie. Este cea mai bună perioadă pentru concedii : nu sunt mulți turiști încă, temperaturile sunt foarte bune, la fel și prețurile per total (fiind cumva în extra sezon).

De regulă, încercăm să alegem o destinație (sau mai multe) care să cuprindă mai multe chestii : un oraș mai mare, plajă câteva zile, ceva activități, poate chiar un traseu ușor de hiking. În felul ăsta petrecem și timp afară în natură, ne bucurăm și de apă, avem și parte de ceva agitație/distracții.

Anul ăsta am ales să mergem 2 săptămâni în Turcia. 16 zile ca să fiu mai exactă. Decizia am luat-o cumva pe instinct și pe repede înainte, în ideea în care ne plăcuse mult Istanbulul acum 4 ani și Turcia știam că e o țară imensă în care ai ce să faci/vizitezi. Plus că bifam multe dintre lucrurile menționate mai sus.

Un alt motiv a fost costul, pentru că în majoritatea țărilor din Europa știam că ne trebuie un buget ceva mai mare și ne-am gândit că Turcia ar fi mai ok pentru noi în perioada asta. Am luat în considerare și faptul că puteam merge cu mașina, plus temperaturile care se anunțau bune încă de la sf lunii mai. Și nu în ultimul rand, știam cât de bine se mănâncă în Turcia. Deși, s-ar putea să sune un motiv ciudat sau un moft, pentru mine, mâncarea chiar poate fi un motiv de călătorie într-un loc, iar Turcia sigur este. Ăsta este unul dintre locurile în care până în prezent, am mâncat foarte foarte bine.

Sursa de inspirație pentru vacanta asta a fost o data, pagina haioșii.ro. Familia de 5 care a călătorit timp de mai bine de o lună în întreagă țară. Mi se pare ca au trait o experienta incredibila. Și doi : propriile locuri pe care doream foarte mult să le vedem. (our wishlist).

Am pornit cu gândul că vrem să revedem Istanbulul, să ajungem la mare undeva, să ajungem în Gaziantep (un oraș vestit pentru partea culinară) + în Cappadoccia. Și pentru că trebuia să legăm cumva, tot traseul, am construit un circuit care arată cam așa :

Planul inițial sună astfel : 1 noapte în Istanbul, 1 noapte Bergama,1 noapte Pamukkale, 5 nopți zona Antalya,2 nopți Gaziantep 3 nopți Cappadoccia,2 nopți Istanbul.

Avem, deci, în plan aprox 5000 km (desi pe harta arata 3500 km doar), 15 nopți de cazare și multe ore de condus. Dar, se anunță a fi o aventură pe cinste în Turcia. Revenim cu informații, articole, poze și inspirație (sper din inimă).

Thanks for reading.

Comments

comments

Previous articleCe poti face iarna la Constanța?
Next articleDrumul către Turcia cu mașina- acte și costuri